Plant, dier en milieu 2de graad

Voor de beroepsrichtingen in het studiegebied land- en tuinbouw werd er door de minister van Onderwijs en de onderwijskoepel beslist om naar een brede tweede graad over te stappen. Voor de leerlingen die op beroepsniveau hun studies willen aanvatten in onze school is dit een grote verbetering. Dankzij deze hervorming kunnen nu ook leerlingen met interesse voor dieren in onze school hun studies verderzetten in de tweede graad.

Omdat er nogal wat jobaanbiedingen zijn voor tuincentra, is het een groot voordeel dat leerlingen kennis hebben van zowel planten als dieren. Personeel van dierentuinen wordt ook vaak ingezet om de beplanting in de dierenkooien en het parkgedeelte te onderhouden. In deze zin is deze hervorming een goede zaak.

Uiteraard zullen er al leerlingen zijn die een duidelijke interesse hebben in planten of dieren. Om aan de wensen van deze leerlingen tegemoet te komen, kan de school voorzien in aparte klassen die het accent van de richting meer richten naar de dieren of de planten.

In de beroepsafdeling ligt het accent veel meer op de praktische vorming. In de technische richting is kennis en inzicht belangrijker.

Lessentabel tweede graad plant-, dier- en milieutechnieken

VAKKEN 3 BPDM 4 BPDMP 4 BPDMD
Godsdienst / N.C.Zedenleer 2 2 2
Frans 2 2 2