Tweede leerjaar agro-biotechniek

Specifiek voor onze school in de A-stroom van de eerste graad zijn de vakken: TV agrarische technieken en PV agrarische technieken. Hierin wordt reeds aandacht besteed aan de voeding voor de mens, groen en verfraaiing, alsook het milieu. Daarnaast komt eveneens de verzorging van dieren aan bod.

Ook aan de algemene vakken wordt voldoende aandacht besteed. Onze leerlingen krijgen bovendien ook wiskunde, Frans, Engels, Nederlands, natuurwetenschappen, muzikale opvoeding, plastische opvoeding en leefsleutels.

Doorheen het jaar worden verschillende projecten georganiseerd rond thema’s zoals bijvoorbeeld pesten, verkeer, gezondheid, …

Na de eerste graad kunnen de leerlingen hun studies verder zetten in een biotechnische richting of in de richting dier, plant en milieu. Dit laatste kan zowel op TSO- als BSO-niveau gevolgd worden.

Lessentabel tweede leerjaar agro-biotechniek

VAKKEN
Godsdienst / N.C.Zedenleer 2
Aardrijkskunde 1